Vis eet je aan de rivier in Rotterdam
Vissies eten in mijn eigen stad op een zomerse avond.
Viskantine aan de Cool
Vis is gezond. Vis is licht verteerbaar. Vis is gewoon lekker. We eten in Nederland weinig vis in vergelijking met andere landen. Vaak kiezen we in restaurants en thuis ook nog voor de bekende vissen. In de viskantine van Rotterdam vind je inderdaad een aantal bekende vissen tussen het dagelijks wisselende aanbod, maar ook een paar onbekende.
Spiering, gefrituurde kleine visjes met kop en staart, een hele gerookte makreel en bot op een houtje. De bot is een platvis en nauw verwant aan de schol. De bot is een vis die in de wateren van de lage landen inheems is. Jawel, een lokaal product dus. Op een houten plankje, met citroen, bereidt op de big green egg was de bot een traktatie.
Wat is er waanzinnig aan?
De sfeer, locatie aan het water, de kwaliteit en smaak van de visgerechten zijn waanzinnig goed. Echt Rotterdams, recht voor zijn raap, goed.
Viskantine aan de Cool is een pop-up van café restaurant De Machinist in Rotterdam.
Ik adviseer, spreek en schrijf over trends en online ontwikkelingen in foodservice & hospitality en doe dat vooral vanuit persoonlijke ervaring. De concepten heb ik zelf gezien en ervaren tijdens een van mijn reizen over de wereld. Tijdens deze reizen ga ik op zoek naar trends en innovaties om te vertalen naar kennis en inspiratie voor mijn presentaties en klanten. Zowel die aan online als de offline kant. Privé en zakelijk komen hier samen in mijn grote liefde voor eten, gastvrijheid en reizen. Dat is ook te volgen op Instagram.
Een omgekeerde disclaimer
De reizen die ik maak en de horecabedrijven waar ik over schrijf bezoek ik voor eigen rekening. Ik investeer hier veel tijd en geld in omdat het een belangrijk onderdeel is om klanten goed van dienst te kunnen zijn. Indien de reis op uitnodiging of gesponsord is, zal dit duidelijk vermeld staan in een disclaimer.