Ben jij een alles-eter?
Ik ben een behoorlijke ‘alles-eter’ en vind het altijd interessant om nieuwe producten en gerechten te proeven. Ook al klinkt het product of gerecht soms vreemd, ik wil het beoordelen op ‘smaak’ en mij niet laten leiden door mijn geest die vaak is ingesteld op het vooroordeel van ‘als het niet regulier is dan is het niet lekker’. Zo heb ik onder andere sprinkhanen, meelwormen, krokodil, kameel en tarantula’s gegeten. Vast nog wel meer bijzondere producten want in Azië weet je niet altijd zeker welke producten er in het heerlijke ‘streetfood’ zijn verwerkt.
Zo heb ik dus altijd gedacht dat ik best wel open minded ben over wat je allemaal kan eten. Tot ik de video’s van Louis Cole zag. Hij eet dus echt werkelijk alles; hagedis, schorpioen, vogelspin, rivierkreeft en dan ook nog allemaal levend! Totaal geschift eigenlijk maar Louis heeft er uiteindelijk een boodschap bij: aandacht voor de armoede in de wereld. Louis is wel zo eerlijk om te zeggen dat het is gestart om publiciteit te krijgen.
In deze video eet Louis Cole rauwe stierenballen. Nog redelijk normaal dus…
Met zijn ‘FoodforLouis’ Youtube kanaal waar alle video’s staan verdient hij een goed inkomen inmiddels. Beslis zelf maar of je alle video’s wilt zien…
Natuurlijk is het ook zo dat ‘wat eetbaar is’ bij een cultuur en de historie van een land hoort. In veel landen eten mensen hetgeen er in de natuur beschikbaar is, deels uit armoede en deels vanuit culture en historische gewoontes. Wat ik normaal vind is dus altijd subjectief en daarom probeer ik ook altijd veel te proeven.
Ik weet niet zeker of ik alles wat Louis eet zou (durven) proberen. Wat is het vreemdste wat jij hebt gegeten en zou je net als Louis echt alles durven eten?
Bron: The Daily Meal