Take away van La Place
In de stad, trek krijgen en dan even iets lekkers kopen. Bekend fenomeen denk ik. In Rotterdam zit op de begane grond van V&D de bakkerij en de take away afdeling van La Place. Verse producten en goede kwaliteit, naar binnen dus. Uiteindelijk ben ik met een kaasstengel (mijn doel), die redelijk van kwaliteit was én het eten voor ‘s avonds naar buiten gekomen. Het is maar weer eens duidelijk geworden, ik ben een impuls shopper (in ieder geval met eten).
Maar wat wil je ook, als je zoveel van eten houdt als ik dan is er ook geen ontkomen aan. Er liggen overal verse producten, van hartig tot zoet, het ruikt er heerlijk naar vers gebakken brood, pizza en hartige taart. Voor impuls eters is dit dan ook de slechts denkbare plek om naar binnen te gaan. Ik heb het dit keer toch redelijk binnen de perken weten te houden.
Het menu
Quiche lorraine: weegt 350 gram, is geschikt voor één persoon en kost € 5,50 per stuk.
Hangop met mango: inhoud ca. 250 ml. en kost € 3,50 per beker.
Aardbeien tartelette want een maaltijd is voor mij niet compleet zonder iets zoets! De tartelette kost € 1,95 per stuk.
Hoe smaakt het?
De quiche lorraine, de korst is goed en knapperig, lekker! De vulling is voor mij te laag op smaak en had ‘romiger’ gemogen (meer ei en room erin dus). De hoeveelheid spek in de quiche is mager. Al met al redelijk goed.
De hangop is hangop zoals het hoort; lekker romig en vol van smaak. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geen onnatuurlijke additieven zoals conservering, kleur-, geur- en smaakstoffen (aldus de tekst op de beker).
De aardbeien tartelette smaakt heerlijk! Krokant en heerlijke gele room erin. Aardbeien hebben helaas nog niet de zoete smaak van de zomer, daar is het nog te vroeg in het seizoen voor.
De conclusie
De quiche lorraine is prijzig. Voor bijna hetzelfde geld maak je voor 3-4 personen zelf een quiche met verse producten. De keuze om dit kant en klaar te kopen is natuurlijk gemak. Als je dan toch een quiche kant en klaar koopt, koop ik toch wel liever deze dan die van de supermarkt.
De hangop is veel en veel te duur. De smaak is gewoon zoals het hoort en verder is het niks bijzonders. Dit koop je volgens mij puur op impuls als je toch al take away gaat kopen en denkt ‘ach ook nog een toetje erbij’. Die koop ik echt niet meer.
De aardbeien tartelette, daar wil ik er nog wel een paar van! Een gemiddelde prijs en echt bakkerskwaliteit. Deze zijn zoveel lekkerder dan wat je aan aardbeiengebak bij de supermarkt koopt. Kopen kopen kopen dus!
La Place is wel een mooi concept en hét voorbeeld van versmelting tussen horeca en retail. Er wordt gebruik gemaakt van verse producten, er is een uitgebreide keuze, er wordt in het zicht gewerkt (front cooking), je kunt zelf gerechten samenstellen (make-your-own) en even iets meenemen bij de take away (grab en go). La Place maakt daarbij behoorlijke stappen in het transparant werken; communiceren met welke producten er wordt gewerkt en hoe duurzaam de bedrijfsvoering is. Ik vind La Place een goed voorbeeld van een concept wat oh-zo-simpel lijkt maar waar niemand in de traditionele horecabranche ooit is opgekomen om te bedenken. De afgelopen jaren zie je dan ook steeds meer van dergelijke horeca-retail concepten ontstaan. Gemak, vers en zelf samenstellen dient tenslotte de mens van tegenwoordig.
Wat vind jij van La Place en koop je er ook wel eens take away?