Leven om te eten, en niet eten om te leven. Het is mijn vertrekpunt, in alles wat ik doe.
Ik ben geboren in Zuid-Korea en in het kindertehuis waar ik in die tijd woonde was eten functioneel, nodig om te (over)leven. Op jonge leeftijd kwam ik naar Nederland om bij lieve ouders op te groeien, mijn eerste grote reis. Eten kreeg vanaf dat moment een totaal andere, positieve betekenis. Die bewustwording heb ik nooit meer los gelaten. Juist daarom weet ik de beleving rondom eten en drinken nu zo te waarderen. Het speelt een grote rol in mijn leven en het maakt wie ik ben. Het werd mijn vertrekpunt en ik maakte er mijn vak van. Onvoorwaardelijke gastvrijheid en kwaliteit staan hierbij centraal. Ik geloof in delen en geven, en deel hier graag wie ik ben en wat ik doe.
Thuiskok ambassadeur
Graag vertel ik wat over het kookboek ‘Topkoks voor Thuiskoks’. Een mooi project waar ik als ambassadeur bij betrokken ben. De opbrengsten van dit bijzondere kookboek, waar alle topkoks en andere betrokkenen belangeloos aan meewerken, gaan naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). Vorig jaar vonden 60.000 exemplaren hun weg naar een thuiskok. Het is daarmee één van de best verkochte kookboeken in Nederland.
Het doel voor dit jaar is 90.000 boeken te verkopen voor 3,6 miljoen schoolmaaltijden voor kinderen in Malawi. Help je mee? Het boek is o.a. verkrijgbaar via de website van Topkoks voor Thuiskoks, via Bol.com en bij de grotere Albert Heijn vestigingen. Dankjewel.